3 gedachten over “#DD97 Onhandige gewoonte

 1. Gehoord van een chirurg:
  Als zij op het werk kwam keek ze voor de operatie even snel naar de ontvangen mails.
  Daar is ze mee gestopt. Ze merkte namelijk dat ze tijdens het opereren minder gefocust was doordat ze bezig was met die mails.

  1. Hallo Lodewijk, lekker concreet! Kan mij voorstellen dat dit een heel ander gevoel geeft bij het opereren. Heb jij zelf ook een gewoonte die je hebt weten te doorbreken? Of zou willen doorbreken?
   Zelf denk ik direct aan de kop koffie die ik gedachteloos pak bij iedere kandidaat die op gesprek komt. Zo zit ik per ongeluk onrustig met 6 koppen koffie in het gesprek aan het einde van de dag. Ik stel altijd al de vraag aan de kandidaat bij binnenkomst: waar heb je behoefte aan? Die vraag ben ik ook maar aan mijzelf gaan stellen;)

 2. dit jaar heb ik geleerd om bij tegenslag (en ik heb al wat afwijzingen gehad in de laatste 3 jaar) niet in een hoek te gaan mokken en de schuld bij mij zelf neer te leggen, maar om mijn gevoel van teleurstelling en boosheid te erkennen en met anderen praten over hoe dit op te vangen. Dat geeft voortgang en minder belemmeringen om door te gaan.

Gesloten voor reacties.