3 gedachten over “#DD96 Direct gaan doen

 1. Dan zou ik het inloopspreekuur weer invoeren (al dan niet met video-consulten). Omdat ik enerzijds merk dat het spreekuur complexer wordt, waar meer spreekuurtijd voor nodig is. Maar anderzijds: Dan kan ik minder mensen zien, terwijl er wel heel vaak mensen zijn die iets “kleins” nog willen laten beoordelen. Dat zou op het inloopspreekuur weer kunnen.
  De angst: Gaat het niet onbeheersbaar worden, krijg ik niet toch weer te complexe zaken?
  Ik blijf hier nog een tijdje over nadenken. Maar als ik wist dat het zou gaan lukken: Morgen doen!

  1. Hallo Bart, wat een concrete verandering met impact! Ik merk bij mijzelf op dat ik had verwacht enorme plannen/veranderingen (met wereldwijde impact;) ) zou lezen. Maar dit is echt iets direct voor de patiënt. En laat je weten als je, na het nadenken of dromen, dit echt hebt gedaan?

   Zelf zou ik, als ik zeker wist dat het ging lukken, direct onze methodiek implementeren in opleidingsziekenhuizen waarmee alle (jonge) zorgprofessionals de juiste ondersteuning, op het juiste moment krijgen die past bij de individuele ontwikkelbehoefte. Daarmee zou heel veel onnodige, ineffectieve en slecht geplande begeleiding wegvallen. Weet alleen niet of de ziekenhuizen daar al klaar voor zijn. Ik blijf nog even dromen;)

 2. Dan zou ik de (wmo) ambtenaren van de gemeente vertellen van het verschil tussen de kwaliteit van begeleiden van cliënten tussen het “pleister plakken” gevolg aanpakken (AMW) of naar de oorzaak kijken, waardoor het gedrag kan veranderen en client duurzaam geholpen wordt, maw, zelfredzaam te worden. wat ik in gang zet met mijn cliënten,

Gesloten voor reacties.