3 gedachten over “#DD84 Rust in hectiek

  1. Instant rust is er helaas niet. Maar als ik écht merk dat de drukte me “te pakken krijgt”, dan stop ik gewoon even. Even 1-2 minuten zitten en rustig door-ademen, letterlijk tot mezelf komen. En verder waardeer ik even uit de hectiek zijn, gewoon thuis eten. Al is het maar 10 of 20 minuten (30 heeft mijn voorkeur), maar even gewoon wat voor mezelf doen, dat geeft een geweldige reset. Kan ik de rest van de dag beter hebben.

  2. Dank Bart voor je tips!! Dat 1-2 minuten aandacht voor je ademhaling al kan helpen, laat zien dat het niet perse veel tijd hoeft te kosten. Werkt ‘instant’ weet ik uit eigen ervaring. Groet!

  3. Eerlijk gezegd vind ik een beetje hectiek wel prettig. Daar ga ik efficiënter en alerter van werken. Bij te veel hectiek helpt even een frisse neus halen (als dat haalbaar is). Heerlijk om even in de kou of in de regen weer even rust in je hoofd te krijgen.
    Bij weinig tijd kies ik ook voor paar minuten bewust op de ademhaling letten. Iets wat ik dan overigens dan weer wel combineer met een toiletbezoek. Wat de mindfulness gedachte wellicht wat onderuithaalt.

Gesloten voor reacties.