#DB9 Gekleurde bril

Arnhem, 6 december 2017

 

Beste Bart,

Ik heb iets ontdekt vandaag! M’n dag begon met dat ik thuis gespiegeld werd in dat ik me ingegraven had in een overtuiging: ‘ik ben niet goed genoeg’. Da’s best wel een taaie/grote overtuiging (en ook één waar ik gráág vanaf zou willen, maar zo ver is het blijkbaar nog niet ;-)), en hij verstopt zich graag, ik vind het lastig om hem zelf te zien, te herkennen.

Door iets wat ik weer bij iemand anders zag gebeuren, herkende ik ineens hóe zo’n overtuiging werkt. Hij kleurt je bril.. Waar zij zich verontschuldigde dat ze zich ermee bemoeide, zag ik alleen de waarde van haar aanvulling (namelijk precies het goede antwoord op m’n vraag). Zo werkt dat dus.. Een overtuiging is er ongelofelijk goed in om zichzelf te bevestigen. Maar zo werkt het bij mij dus ook! M’n overtuiging staat me in de weg om vrij te kunnen kijken.

En dat staat bovenaan m’n verlangenslijstje.. Vrij kijken.. Als mens, en zeker ook als mens in de doktersjas. Want alleen dan heb ik de kans om alle informatie te verstaan.

Vrij kijken dus.. Én dankbaar voor de spiegels om me heen :-). Hoe heb jij dat? Weet je wat jouw taaie overtuigingen zijn? En hoe ga je daarmee om?

 

Frisse herfstgroet,

Marije