5 gedachten over “#DD63 Fit for the job

 1. De dag beginnen met een stevige wandeling van minimaal 20 minuten met een (hyperactieve) hond, is een fitheidsboost die ik nooit meer kwijt wil. Daarnaast is bewegen sowieso belangrijk, of ’t nou sporten, tuinieren, of gewoon wandelen of fietsen is. En hoe leuk ik mijn vak ook vind, het hebben van hobby’s helpt een hoop om de schwung er in te houden. En niet in de laatste plaats: Als je merkt dat sommige zaken in je werk je ergeren, blijf dan actief in het nagaan wat je daar mee kunt doen. Een beetje irritatie nu en dan hoort er bij. Structurele irritatie hoort er absoluut niet bij.
  Dus: voor mij persoonlijk: Hond, sporten, muziek, reflectie.

  1. Dat is een prachtige opsomming Bart. Ook ik beweeg in de morgen na het mediteren. En reflecteer; is er iets waar je tegen opziet? En hoe ga je dat oplossen? Fijn om de dag met zo’n bewust rust moment te beginnen. Dank ook voor jouw inspiratie.
   Leer graag van anderen!

 2. 3x per week hardlopen (met de hond) en als ik niet hardloop dan wandel ik minimaal een uur met de hond. Goede momenten voor reflectie. Dat geeft me rust en energie. Überhaupt is buiten zijn, weer of geen weer, heerlijk. De natuur. Wat dat betreft is golfen ook heerlijk. Soort mindfulness. Even alleen bezig zijn met dat spelletje. En heerlijk buiten. Dus voor mij zijn the keywords in fit for the job: sporten, natuur, hond.

 3. Elke avond voor het slapen bedenk ik welke vijf dingen die dag voor mij waardevol hebben gemaakt. Dat bevordert een opgewekte nachtrust! ’s Ochtends wisselen mijn man en ik uit wat voor de ander ‘het woord van de dag’ is. Zomaar wat in je opkomt wanneer je aan de dag van de ander denkt: soms is dat rust, soms actie, of compassie, of loslaten of vertrouwen…of wat dan ook. Je begint de dag dan jet even stikstaan bij wie je bent, en wat je wilt.

 4. Dank voor je inspirerende reactie Liesbeth!! Maakt me nieuwsgierig naar wat maakt dat jij iedere avond maar liefst 5 dingen noteert ipv de gebruikelijke 3. Wat me aanspreekt is jouw ‘dagstart’ met een woord en vooral dat je het deelt met iemand. Door het uit te spreken wordt het werkelijkheid. Ga ik mee oefenen!

Gesloten voor reacties.