8 gedachten over “#DD54 Tegenop zien

 1. Ik zie het meest op tegen dat mensen weer zoveel van je willen. Dat ik moet voorkomen dat ik teveel energie geef.

   1. Hoi Andre,
    Ik denk met name door een onzichtbaar gordijn te plaasten tussen mij en de patient. Hierdoor voel ik minder mee (empathie was bij mij teveel en kostte me teveel energie) en laat ik patient meer aan het werk. Hierdoor kan ik meer achterover leunen en mezelf besparen.

 2. Ik heb hetzelfde hoor, de wetenschap dat iedereen met wat ingewikkeldere problemen op je gewacht heeft. En dat graag de eerste dag weer opgelost wil zien. Je krijgt een soort indikking van je spreekuur met lastige problemen, in combinatie met druk, want je moet ook nog meer mensen zien.
  Ik heb wel besloten niet meer zomaar toe te geven aan die druk. Kan best zijn dat het lastig is dat mensen nóg langer moeten wachten, maar ik moet ook zelf overeind blijven. Dus niet meer wat ik eerder deed zonder meer extra spreekuurtijd aanbieden.

  1. Hé Steven, heb je wel eens geprobeerd met systeem van “getting things done” te werken qua e-mails? Zo ja, ben ik benieuwd naar je ervaringen, zo nee, misschien om eens te proberen. Voor mij werkt het wel. In ieder geval rekenen mensen niet meer zo maar op snel antwoord, en als ze dat wel nodig hebben, dan melden ze dat er in het onderwerp bij.
   Nog een mooie anekdote is dat iemand die ik ken een paar jaar geleden aankondigde: voortaan bekijk ik mijn e-mail alleen nog op woensdag. Ik was toen best geschokt. Dat kwam echter vooral doordat ik mijzelf dat nooit zou veroorloven (en ook omdat ik dan echt tegen die woensdag op zou zien). Hoe zou het zijn als we deze sociale druk verder van onze schouders zouden weten te schudden? Fijn, lijkt mij. Haast en druk gaan moeilijk samen met empathie en luisteren las ik gisteren nog weer eens. Nou goed, nu dwaal ik wat af, maar toch. Succes allemaal met het voor jezelf blijven zorgen!

Gesloten voor reacties.