10 gedachten over “#DD53 Vakantie advies

 1. Doen waar je zin in hebt.

  Werkt goed, als het me lukt! Vaak zijn er toch van allerlei zaken en anderen die het wat en hoe beinvloeden. En als ik erg hard gewerkt heb weet ik niet eens meer waar ik zin in heb.

  1. Klinkt ook wel dubbel: doen waar je zin in hebt maar als het nodig is (na hard werken) is het moeilijker om te doen. Wat is de grootste belemmering om het dan nog helder te kunnen zien?

    1. Ik herken ’t Ilonka (niet weten waar je zin in hebt): als ik hard gewerkt heb of om andere reden wat uit ’t veld geslagen ben. Kan ’t dan zalig vinden als juist een ander het voortouw neemt en we zijn of haar zin volgen. Brengt altijd nieuwe ervaringen en daarmee (meestal) nieuwe energie en zin.

     1. Als ik verder denk na wat jij schrijft Angèle, dan zou misschien mijn advies wel anders mogen luiden “niets moeten”. Met dat advies blijft de mogelijkheid van het volgen en de nieuwe ervaringen en voeding, terwijl ik ook dingen niet hoef als ik er geen zin in heb. Het klinkt zo eenvoudig, en toch…. Wie is zo dicht bij zichzelf dat je goed voelt waar je behoefte aan hebt en lukt het daar ook voor te gaan zorgen. Dat probeer ik steeds meer te doen (en als coach-voor-medici mensen in te begeleiden). Vakantie voor mij een goed moment om daar wat extra aandacht aan te besteden.

    2. Hard werken lukt, doen waar ik zin in heb ook redelijk en herken zeker dat het steeds moeilijker is om te combineren. Voelen/denken aan waar ik zin in heb weet ik dan wel heel goed maar doen is wat anders….. Juist op die drukke momenten is het heel goed voelbaar wat ik mis en wat ik nodig heb.

 2. Mooi Ilonka, dank voor ’t delen. Ja … niets moeten (doen), alles mogen (zijn). Fijne dag!

 3. Opladen. Ik denk dat het per persoon verschilt hoe dat kan. Met name niets moeten. Hierna komt vanzelf de ‘zin’ om bepaalde dingen te ondernemen terug.

Gesloten voor reacties.