7 gedachten over “#DD36 Ontwikkeling in je vak

  1. Omarming van technologische mogelijkheden verzekerd van een human handelings perspectief, client central, shared decision making, multidisciplinair en circular denken. Leren van Andere disciplines. Innovatie in de opleiding. Echt continue leren.

  2. Ik hoop dat, in welke ontwikkeling ook, er een echt gesprek tot stand komt dat iedereen die wat wil bereiken helpt ontdekken wat dat van hemzelf vraagt.

    Samenwerken is iets wat anders zal moeten. Niet vanuit kennis, waarbij 1+1+1+ op tafel wordt gelegd, en je daarna een conclusie trekt; waarbij ieder vertelt wat ie weet, ziet en denkt en de ander daar wat mee moet. (Uiteindelijk blijft dat bij wijzen naar de overkant en intact laten van gewoontes)

    Maar #hoedan? We moeten uit ons eigen kamp, over de grens van onze expertise reiken. Of je nu patient bent, arts, verpleegkundige, ontwikkelaar, of wat dan ook. Je moet voorbij je leest als je wat bij een ander wilt bereiken. Beginnen bij waar de ander staat. Wat je daarvan kunt leren. En dan in wat jij wilt 1+1=3 ontdekken.

  3. Wat ik hoop sluit eigenlijk aan bij wat Overwegmetkanker ook wenst.
    Mijn wens… Dat zowel dokters als patiënten de basis kennis van Deep Democracy leren. Het belang van compassie, neutraliteit en écht luisteren. Met de invloed van ranking en projectie hierop. Een ieder brengt zijn of haar eigen wijsheid mee. Het zou mooi zijn als dat allemaal bespreekbaar wordt gemaakt.

Gesloten voor reacties.