12 gedachten over “#DD33 Leren leven

 1. De eerste reacties op Twitter deze week:
  – van huisarts Bart Timmers: https://twitter.com/burtonbartijn/status/846273024781434880
  – en huisarts Edward Knol: https://twitter.com/edwardknol/status/846274722304315392

  Zelf leer ik steeds meer de lol inzien van het gegeven dat de wereld Nooit af is, mede geïnspireerd door het gelijknamige boek van Martijn Aslander en Erwin Witteveen: https://www.managementboek.nl/boek/9789023251163/nooit-af-martijn-aslander

 2. Ik heb er mee leren leven dat ik niet iedereen tevreden kan stellen en dat veel patiënten vragen/opmerkingen maken over mijn uiterlijk.

  1. Bedankt voor het delen van je antwoord Nadia! Zou je iets kunnen vertellen over hoe je dat is gelukt? Wat of wie heeft je hierbij geholpen?

 3. Afgelopen jaren heb ik leren leven met de gewaarwording dat niet alles op te lossen is. En misschien wel net zo belangrijk dat sommige dingen niet opgelost hoeven te worden.

 4. Dat wanneer ik, ook al heb ik een positieve intentie, veranderingen/innovaties door wil voeren ik reken dien te houden met mijn eigen aanname dat iedereen dat als verbetering ziet.

  1. Andre: jouw reactie maakt me nieuwsgierig naar hoe je die aanname ombuigt cq wat je met de kennis/ervaring hebt gedaan?

   1. Heb gemerkt dat d.m.v. draagvlak creëren (Eigenaarschap, betrokkenheid en aansluiting) en met belangrijke stakeholders in gesprek te gaan we samen ontdekken dat we vaak toch al wel dezelfde ambitie en motivatie hebben.

  1. Dank voor ’t delen Ashis, maakt nieuwsgierig naar jouw levenspad … ;-). Begrijp ik goed dat je het over jouw eigen passie en enthousiasme hebt? Dat die uitdragen remmend (verlammend?) kan werken voor anderen?

 5. Met name intervisie heeft me geholpen in te zien dat je niet iedereen tevreden kan stellen. De vragen/opmerkingen over mijn uiterlijk heb ik mee leren leven, doordat het me inmiddels zo vaak is gevraagd dat ik er bijna nooit meer een gevoel bij heb. Misschien afgestompt? Ik weet het niet. Ook een beetje door intervisie.

Gesloten voor reacties.