2 gedachten over “#DD28 Nerveuze momenten

  1. Nog niet zo lang geleden, terminale situatie bij een kind. Emotioneel natuurlijk al heftig genoeg, maar ook medisch-technisch waren er flink wat uitdagingen. Normaal zet ik een film waar iets met een kind dreigt te gebeuren al uit, ik kan daar slecht tegen. Nu heb ik slapeloze nachten gehad over de vraag: Kan ik dit aan? (achteraf: Ja, ik kon ’t aan, voor zover je dat mag zeggen is het toch naar omstandigheden goed gegaan). Maar ik heb die nerveusiteit niet laten blijken. Ik heb snel een netwerkje van vraagbaken uitgezet (kinderoncoloog, palliatief kinderteam, palliatieve helpdesk) en heb me zo goed mogelijk voorbereid. Ik heb de zwaarste week van mijn carriere gehad, ben er écht nerveus over geweest.

    1. Hallo Bart, dankjewel voor je mooi beschreven voorbeeld. Het lijkt mij onvoorstelbaar lastig in die situatie. Ik lees in je voorbeeld dat je eigen nerveusiteit je heeft aangezet om in actie te komen en je goed voor te bereiden. Klinkt juiste wel effectief die nerveusiteit?!

Gesloten voor reacties.